KOFFERTJE TROOST

Koffertje Troost biedt praktische ondersteuning en troost aan kinderen in rouw.

WAAROM KOFFERTJE TROOST?

Voor kinderen is het overlijden en afscheid nemen van een dierbare een ingrijpende gebeurtenis. Kinderen worden niet alleen geconfronteerd met het gemis van een geliefd persoon, maar ook met het verdriet van hun omgeving. Aandacht, uitleg en betrokkenheid is essentieel voor een goede start van het rouwproces. Het is belangrijk dat we kinderen op hun eigen manier bezig laten zijn met het afscheid en hen daarbij zoveel mogelijk ondersteunen.

Koffertje Troost wil ouders ontzorgen in een emotionele en drukke periode. Zij willen er zijn voor de kinderen, maar zijn veelal door eigen emoties overmand en druk met het regelen van de uitvaart. Daarnaast weten ouders soms niet goed hoe zij hun kind(eren) kunnen betrekken en ondersteunen.

Liefdevolle aandacht en zorg staat uiteraard voorop. Onze meerwaarde is de praktische ondersteuning  door  het aanbod van een diversiteit aan materialen. Koffertje Troost wenst dat de vele prachtige boeken, het uitvaartspeelgoed en de knuffelpakketjes alle kinderen bereiken die het nodig hebben!    

VERHUURKOFFER

Koffertje Troost verhuurt koffers met boeken op maat en uitvaartspeelgoed. De koffer biedt houvast om een gesprek met kinderen op gang te brengen over de dood en wat er gebeurt rondom de uitvaart.

KNUFFELPAKKETJES

Koffertje Troost verkoopt een knuffelpakketje. Dit is een houten koffertje boordevol spulletjes om kinderen op allerlei manieren met het afscheid en rouw bezig te laten zijn.

WORKSHOP CREATIEF HERINNEREN

Koffertje Troost verzorgt een workshop Creatief Herinneren voor volwassenen en kinderen. Bij deze workshop wordt een herinneringspotje gemaakt.

UITVAARTONDERNEMERS/
ZORGVERLENERS

Bent u een uitvaartondernemer of zorgverlener en wilt u weten wat Koffertje Troost u kan bieden?