KINDERBOEKEN ROUWVERWERKING

0
boeken in onze webshop!

Voor elke situatie rondom rouw: denk aan overlijden opa of oma, vader of moeder of een baby.

Specifieke thema’s, waaronder emoties, zelfdoding, crematie, euthanasie of boeken geschreven met een christelijke achtergrond.

Voor peuters en kleuters, voor basisschoolleeftijd, jongeren, jongvolwassenen of mensen met een verstandelijke beperking.

Naast prentenboeken ook invulbare herinneringsboekjes, creatieve werkboeken of een versjesbundel.

Hulp nodig bij kiezen? Neem contact op met Koffertje Troost. Wij helpen u boeken te vinden die afgestemd zijn op de situatie en het kind.

Het is voor kinderen prettig om zichzelf te herkennen in een verhaal. Hoe voelt de hoofdfiguur zich en hoe gaat die om met zijn verdriet? Herkenning zorgt voor erkenning en dat kan goed doen. Vaak lezen kinderen graag hetzelfde boek heel veel keer. Door vertrouwd te raken met een verhaal, krijgen kinderen beter grip op hun eigen situatie. Verhalen geven kinderen betekenis aan zoiets ongrijpbaars als de dood en doen hen beseffen dat dit voor altijd is. Voor oudere kinderen en jongeren geven verhalen handvaten voor een gesprek over troost, verandering en verdriet.

Sommige kinderboeken leggen uit wat er allemaal gebeurt in de periode rondom de uitvaart. Het is voor kinderen fijn om te weten wat zij kunnen verwachten, of om nog eens te lezen wat er allemaal gebeurd is. Duidelijkheid schept rust en voorkomt dat fantasie de vrije loop krijgt.

Tijdens het voorlezen kunnen kinderen in gedachten verzonken zijn, waardoor ze maar half naar het verhaal luisteren. Dit is niet erg, want gedachten krijgen zo evengoed de kans om rustig te worden. Bij het voorlezen kan de tekst altijd aangepast worden aan de eigen situatie, door bijvoorbeeld opa te lezen waar oma staat. Koffertje Troost raadt u aan om de kinderboeken eerst zelf te lezen.

Koffertje Troost heeft een ruim assortiment aan (prenten)boeken voor rouwverwerking voor elke leeftijd en situatie. Deze zijn overzichtelijk gesorteerd per categorie. Indien u hulp nodig heeft bij het maken van een keuze, twijfel dan niet om contact op te nemen. Mist u een boek in het overzicht? Neem eveneens contact met ons op: we doen ons uiterste best om u van de gewenste titel(s) te voorzien.

UITGELICHTE BOEKEN

‘Vaarwel ♥ Mijn boekje vol herinneringen’ is een herinneringsboekje om in te vullen na het overlijden van een dierbare. Als je een mooie manier zoekt om samen met een kind herinneringen op te halen aan iemand die is overleden, is dit een aanrader. In de loop van de tijd ontstaat hiermee een tastbaar aandenken om te koesteren. Bestel direct >>

‘Gekleurde tranen’ geeft u informatie, inspiratie en concrete handreikingen om op een creatieve manier om te gaan met (naderend) verlies en rouw. De inhoud van het boek is geschikt voor kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme. Het boek heeft zes hoofdstukken met daarin een schat aan informatie en meer dan 50 opdrachten die u direct kunt toepassen. Bestel direct >>

‘Het leven is als de wind’ is een prachtig prentenboek, waardoor kinderen hun gevoelens makkelijker bespreekbaar kunnen maken.
Het leven lijkt een beetje op de wind. Zonder de wind kunnen vliegers niet zweven, dwarrelen er geen veertjes door de lucht en ritselen de blaadjes aan de bomen niet meer. Maar waar gaat de wind naartoe? En waar gaat het leven naartoe als iemand dood is? Bestel direct >>