Ga naar de inhoud

OPHEFFINGSUITVERKOOP GESTART | ALLE PRODUCTEN MET 20% KORTING

KINDERBOEKEN ROUWVERWERKING

boeken in onze webshop!
0

Kinderboek rouw voor elke situatie: denk aan overlijden opa of oma, vader of moeder of een baby.

Kinderboek rouw met specifieke thema’s, waaronder emoties, zelfdoding, crematie, euthanasie of ernstige ziekte.

Boek rouw voor alle leeftijden: peuters en kleuters, basisschoolleeftijd, jongeren, jongvolwassenen of mensen met een verstandelijke beperking.

Naast prentenboeken rouw ook invulbare herinneringsboekjes, creatieve werkboeken of een versjesbundel.

Hulp nodig bij kiezen uit kinderboek rouw? Neem contact op met Koffertje Troost. Wij helpen u boeken te vinden die afgestemd zijn op de situatie en het kind.

Kinderboek rouw: een greep uit ons assortiment

Klik op een categorie

Iconen door Darius Dan.

Een kinderboek kopen dat helpt bij rouwverwerking

Wilt u een kinderboek voor rouwverwerking kopen? Bij Koffertje Troost kunt u een groot aanbod aan kinderboeken kopen die helpen bij het verwerken van rouw en verlies. Kinderboeken die betrekking hebben op het overlijden van een dierbare zijn een geschikt hulpmiddel om te kopen. Zo kunt u met het kinderboek  een gesprek over moeilijke thema’s op gang brengen. Koffertje Troost steunt kinderen door middel van een groot assortiment aan kinderboeken over rouw en verlies – die u eenvoudig online kunt kopen – na het overlijden van een dierbare.

Waarom helpt het om een kinderboek voor de rouwverwerking te kopen?

Voor kinderen is het fijn wanneer ze zichzelf herkennen in een verhaal. Door een kinderboek te kopen met een verhaal over het overlijden van een dierbare kan een kind het eigen verdriet herkennen. Hoe voelt de hoofdfiguur zich en hoe gaat die om met zijn verdriet? Herkenning zorgt voor erkenning van het verdriet. Dit bevordert de rouwverwerking van een kind. Een boek kopen met een herkenbaar verhaal is een aanrader. Vaak lezen kinderen graag hetzelfde boek heel veel keer. Door een rouwboek te kopen raakt het kind vertrouwd met het verhaal. Het kopen van een kinderboek geeft houvast aan iets ongrijpbaars, denk aan boeken over overlijden, de dood en verlies. De boeken geven voor zowel oudere en jongere kinderen handvatten voor een gesprek over verdriet, verlies, troost en veranderingen. Daarnaast biedt Koffertje Troost ook herinneringsboekjes aan die u eenvoudig online kunt kopen. In dit boek schrijft uw kind herinneringen op van de overleden dierbare, wat helpt bij het herdenken en de rouwverwerking.

Voor elke situatie kunt u kinderboeken over rouw en verlies kopen

Er zijn verschillende situaties waarbij een kind te maken kan krijgen met het verlies van een dierbare. Bij Koffertje Troost kunt u kinderboeken kopen over rouw en verlies. Het assortiment bevat boeken die gaan over het overlijden van opa of oma, vader of moeder of een baby. U kunt bijvoorbeeld een kinderboek kopen dat uitleg geeft over wat er allemaal gebeurt in de periode rondom de uitvaart. Of een boek dat het kind steunt bij overlijden van een dierbare. Voor kinderen is het prettig om te weten wat zij kunnen verwachten, maar ook om terug te kunnen lezen wat er gebeurd is. Duidelijkheid schept rust en voorkomt dat de fantasie de vrije loop krijgt. Het assortiment bestaat uit boeken voor kleuters tot jongvolwassen en ook boeken voor mensen met een verstandelijke beperking.

Maak een keuze uit diverse thema’s

Er zijn specifieke thema’s beschikbaar wanneer u een rouwboek voor een kind wilt kopen, zoals: emoties, zelfdoding, crematie, euthanasie of boeken geschreven vanuit een christelijke achtergrond. Natuurlijk kan een boek bij het voorlezen aangepast worden op de situatie van het kind.  Wanneer u een rouwboek gaat kopen dat helpt bij de rouwverwerking van uw kind, raden we u aan om het boek eerst zelf te lezen.

We hebben nieuws....

Koffertje troost stopt

OPHEFFINGS UITVERKOOP

Wij gaan onze horizon verbreden, maar kijken met veel trots, dankbaarheid en liefde terug op de afgelopen 7 jaar. Elk boek dat werd gelezen, elke knuffel die werd gegeven, elke koffer die werd geopend… Bedankt voor het vertrouwen dat jullie ons hebben gegeven door de jaren heen!

Onze opheffingsuitverkoop is gestart! Profiteer van 20% korting op alle producten.