KINDERBOEKEN ROUWVERWERKING

0
boeken in onze webshop!

Voor elke situatie rondom rouw: denk aan overlijden opa of oma, vader of moeder of een baby.

Specifieke thema’s, waaronder emoties, zelfdoding, crematie, euthanasie of boeken geschreven met een christelijke achtergrond.

Voor peuters en kleuters, voor basisschoolleeftijd, jongeren, jongvolwassenen of mensen met een verstandelijke beperking.

Naast prentenboeken ook invulbare herinneringsboekjes, creatieve werkboeken of een versjesbundel.

Hulp nodig bij kiezen? Neem contact op met Koffertje Troost. Wij helpen u boeken te vinden die afgestemd zijn op de situatie en het kind.

Een greep uit ons assortiment

Een kinderboek kopen dat helpt bij rouwverwerking

Wilt u een kinderboek voor rouwverwerking kopen? Bij Koffertje Troost kunt u een groot aanbod aan kinderboeken kopen die helpen bij het verwerken van rouw en verlies. Kinderboeken die betrekking hebben op het overlijden van een dierbare zijn een geschikt hulpmiddel om te kopen, zodat u met het kinderboek een gesprek over moeilijke onderwerpen op gang kunt brengen. Koffertje Troost steunt kinderen door middel van een groot assortiment aan kinderboeken over rouw en verlies – die u eenvoudig online kunt kopen – na het overlijden van een dierbare.

 

Waarom helpt het om een kinderboek voor de rouwverwerking te kopen?

Voor kinderen is het fijn wanneer ze zichzelf herkennen in een verhaal. Door een kinderboek te kopen met een verhaal over het overlijden van een dierbare kan een kind het eigen verdriet herkennen. Hoe voelt de hoofdfiguur zich en hoe gaat die om met zijn verdriet? Herkenning zorgt voor erkenning van het verdriet wat de rouwverwerking van het kind bevordert, dus een boek kopen met een herkenbaar verhaal is zeker een aanrader. Vaak lezen kinderen graag hetzelfde boek heel veel keer. Door een rouwboek te kopen raakt het kind vertrouwd met het verhaal waardoor er een betere grip ontstaat op de eigen situatie. Daarnaast wordt door een kinderboek te kopen betekenis gegeven aan iets ongrijpbaars, denk aan boeken over overlijden, de dood en verlies. De boeken geven voor zowel oudere en jongere kinderen handvatten voor een gesprek over verdriet, verlies, troost en veranderingen. Daarnaast biedt Koffertje Troost ook herinneringsboekjes aan die u eenvoudig online kunt kopen – in dit boek schrijft uw kind alle herinneringen op van de overleden dierbare, wat helpt bij het herdenken en de rouwverwerking.

Voor elke situatie kunt u kinderboeken over rouw en verlies kopen

Er zijn verschillende situaties waarbij een kind te maken kan krijgen met het verlies van een dierbare. Bij Koffertje Troost kunt u kinderboeken kopen over rouw en verlies. Het assortiment bevat boeken die gaan over het overlijden van opa of oma, vader of moeder of een baby. U kunt bijvoorbeeld een kinderboek kopen dat uitleg geeft over wat er allemaal gebeurt in de periode rondom de uitvaart of een boek dat het kind steunt bij overlijden van een dierbare. Voor kinderen is het prettig om te weten wat zij kunnen verwachten, maar ook om terug te kunnen lezen wat er gebeurd is. Duidelijkheid schept rust en voorkomt dat de fantasie de vrije loop krijgt. Het assortiment bestaat uit boeken voor kleuters tot jongvolwassen en ook boeken voor mensen met een verstandelijke beperking.

Maak een keuze uit diverse thema’s

Er zijn specifieke thema’s beschikbaar wanneer u een rouwboek voor een kind wilt kopen, zoals: emoties, zelfdoding, crematie, euthanasie of boeken geschreven vanuit een christelijke achtergrond. Natuurlijk kan een boek bij het voorlezen aangepast worden op de situatie van het kind. Vervang bijvoorbeeld het woord ‘oma’ door het woord ‘opa’ om het verhaal toe te passen op de eigen situatie. Wanneer u een rouwboek gaat kopen dat helpt bij de rouwverwerking van uw kind, raden we u aan om het boek eerst zelf te lezen.

Maak een keuze uit het uitgebreide assortiment

Koffertje Troost heeft een ruim assortiment aan (prenten)boeken voor elke leeftijd en situatie die troost bieden bij overlijden. Deze zijn overzichtelijk gesorteerd per categorie. Indien u hulp nodig heeft wanneer u een kinderboek voor rouwverwerking gaat kopen, twijfel dan niet om contact op te nemen en eventuele vragen over het boek te stellen. Mist u het kinderboek over rouwverwerking dat u wilt kopen in ons overzicht? Neem eveneens contact met ons op. We doen ons uiterste best om u van de gewenste titel(s) te voorzien. Wij zijn bereikbaar via +31620639745 of info@koffertjetroost.nl. Een rouwboek of een ander boek kopen – dat helpt bij de rouwverwerking van het kind – doet u gerust in onze webshop.

UITGELICHTE BOEKEN

‘Vaarwel ♥ Mijn boekje vol herinneringen’ is een herinneringsboekje om in te vullen na het overlijden van een dierbare. Als je een mooie manier zoekt om samen met een kind herinneringen op te halen aan iemand die is overleden, is dit een aanrader. In de loop van de tijd ontstaat hiermee een tastbaar aandenken om te koesteren. Bestel direct >>

‘Gekleurde tranen’ geeft u informatie, inspiratie en concrete handreikingen om op een creatieve manier om te gaan met (naderend) verlies en rouw. De inhoud van het boek is geschikt voor kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme. Het boek heeft zes hoofdstukken met daarin een schat aan informatie en meer dan 50 opdrachten die u direct kunt toepassen. Bestel direct >>

‘Het leven is als de wind’ is een prachtig prentenboek, waardoor kinderen hun gevoelens makkelijker bespreekbaar kunnen maken.
Het leven lijkt een beetje op de wind. Zonder de wind kunnen vliegers niet zweven, dwarrelen er geen veertjes door de lucht en ritselen de blaadjes aan de bomen niet meer. Maar waar gaat de wind naartoe? En waar gaat het leven naartoe als iemand dood is? Bestel direct >>