Ga naar de inhoud

OPHEFFINGSUITVERKOOP GESTART | ALLE PRODUCTEN MET 20% KORTING

Herinneringsboek maken voor kinderen in rouw

Een herinneringsboek van Koffertje Troost zorgt voor een tastbaar aandenken om een overleden dierbare te herinneren. Koffertje Troost verkoopt verschillende herinneringsboekjes voor kinderen in rouw. De boekjes bieden ruimte om in te schrijven, tekenen of foto’s te plakken. Een herinneringsboekje maken zorgt voor een tastbare herinnering van de dierbare na overlijden.

Vaarwel -Mijn boekje vol herinneringen is een herinneringsboek om in te vullen na het overlijden van een dierbare. Als u een mooie manier zoekt om samen met een kind herinneringen op te halen aan iemand die is overleden, is dit een aanrader. Niet alleen de herinneringen aan hoe iemand was, maar ook het moment van overlijden, de tijd daarna, wat een kind het meeste mist en waar ze het hardst om hebben moeten lachen, komen aan bod. Er is ruimte voor foto’s en tekeningen en pagina’s voor herinneringen van anderen.

Als er iemand sterft, dan is dat vaak heel verdrietig. Er moet afscheid genomen worden van iemand die het kind goed kende en van wie hij of zij hield. Nu jij hier niet meer bent is een herinneringsboek voor kinderen. Veel kinderen maken het mee: iemand van wie ze veel houden sterft. Een opa, oma, maar soms ook een vader, moeder, broertje, zusje, vriendje of klasgenootje. Dit invulboek is een mooi herinneringscadeau, want het laat met behulp van persoonlijke verhalen en citaten van kinderen zien wat er allemaal gebeurt als er iemand is doodgegaan. Het is daarnaast ook een boek waarin kinderen kunnen tekenen, schrijven en dingen kunnen inplakken. Zo zullen zij degene die is overleden nooit vergeten. Het boek is geschreven vanuit een christelijke achtergrond.

Ieder kind heeft af en toe verdriet. Vaak klein verdriet, maar soms ook groot. En soms is het verdriet zo groot dat het niet vanzelf overgaat. Het boek Dat ik je zo mis kan daarbij helpen. Er is bijvoorbeeld plek om foto’s in te plakken en om mooie momenten te beschrijven. Daarnaast staan er verhalen, gedichten en citaten van kinderen om te lezen, maar ook ideeën om te knutselen of te koken.

Het boek Ik hield je vast ik liet je los is voor een kind dat iemand dierbaars verloren is, bijvoorbeeld papa, mama, opa, oma, broer of zus. Het verhaal in dit herinneringsboek gaat over een jongen wiens vader ziek wordt en doodgaat. In het boek staat een prachtige ballon centraal. De vraag is waar de lucht van de ballon heen gaat als de ballon op een dag toch stuk gaat. Het kind kan zijn of haar verhaal aan de hand van een serie vragen op de linkerpagina’s van het boek schrijven. Zo wordt het herinneringscadeau extra speciaal. Net zo speciaal als diegene die het kind vasthield en daarna los moest laten.

Voor altijd in mijn hart is een werkboek waar een kind op een creatieve manier in kan werken en mooie herinneringen van een overleden dierbare kan vastleggen. Het is een verwerkings- en herinneringsboek voor kinderen, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking. Het boek helpt mee in het verwerkingsproces en juist door de afwisselende activiteiten kan er op verschillende manieren aandacht geschonken worden aan rouw en verlies. Het (doe)boek geeft tevens handvaten aan ouders, familieleden, coaches en begeleiders die te maken krijgen met rouw en verlies en het moeilijk vinden om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Help uw kind bij het verwerken van het verlies van een dierbare

Door middel van een herinneringsboek heeft een kind een tastbaar aandenken dat helpt bij het rouwproces. Naast herinneringsboekjes heeft Koffertje Troost ook andere producten die uw kind helpen bij het verlies van een dierbare. Zo hebben we bijvoorbeeld een troostknuffelpakket. Dit herinneringscadeau bestaat uit een koffertje vol materialen die de verliesverwerking ondersteunen. Verder bieden we naast onze herinneringsboekjes ook een troostkoffer met boeken aan. Mocht u meer informatie willen, neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer +31620639745 of e-mailadres info@koffertjetroost.nl.

We hebben nieuws....

Koffertje troost stopt

OPHEFFINGS UITVERKOOP

Wij gaan onze horizon verbreden, maar kijken met veel trots, dankbaarheid en liefde terug op de afgelopen 7 jaar. Elk boek dat werd gelezen, elke knuffel die werd gegeven, elke koffer die werd geopend… Bedankt voor het vertrouwen dat jullie ons hebben gegeven door de jaren heen!

Onze opheffingsuitverkoop is gestart! Profiteer van 20% korting op alle producten.