OVER MIEKE

Graag stel ik mezelf voor. Ik ben Mieke de Nijs en samen met mijn man en onze drie dochters woon ik in Limmen. In 2015 heb ik mijn baan als leerkracht in het basisonderwijs opgezegd om mijn hart te volgen. Wat wilde ik graag de mogelijkheden ontdekken binnen de uitvaartbranche. En voor ik het wist, rolde ik vanuit m’n comfortzone een hele nieuwe wereld in.

0

Ik heb diverse cursussen en stages gevolgd, met als doel voor ogen om in de toekomst als uitvaartondernemer aan de slag te gaan. Echter op mijn ontdekkingstocht kwam ik in aanraking met de postmortale zorg en heb daarin een baan gevonden. Daarnaast heb ik een cursus creatieve rouwverwerking gevolgd. Uiteindelijk volgde de start van mijn eigen onderneming Koffertje Troost. Al met al kan ik wel stellen; een pad ontvouwt zich vanzelf!

Voor nabestaanden is het belangrijk om respectvol en in een warme sfeer betrokken te worden bij het afscheid nemen van hun dierbare. Aandacht en ondersteuning in de eerste periode na het overlijden is cruciaal voor een goede start van het rouwproces. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen! Uiteraard staat voor hen liefdevolle aandacht en zorg voorop. Maar ook door middel van toereikende materialen kunnen we kinderen ondersteunen in het rouwproces.

Niet alleen de werkervaring als juf en mijn affiniteit met kinderen, maar ook persoonlijk verlies en rouw, het werken in de postmortale zorg én de zin in ondernemerschap, hebben voor mij de springplank gevormd naar het oprichten van Koffertje Troost.