Workshop

WORKSHOP

De workshop Creatief Herinneren van Koffertje Troost is waardevol voor iedereen die onlangs of al wat langer geleden, afscheid heeft genomen van een geliefd persoon.

Door middel van een creatieve werkvorm kun je uiten wat in woorden soms lastig is.  Met behulp van verschillende kleuren zand worden gedachten vormgegeven, zoals herinneringen of persoonlijke eigenschappen van jouw dierbare.  Terwijl je bezig bent, zullen gedachten vanzelf gaan stromen en creër je iets tastbaars voor al deze waardevolle herinneringen: een uniek en kleurrijk herinneringspotje. De workshop is  geschikt voor  zowel volwassenen als kinderen vanaf 9 jaar.

Het verlies van een dierbare heeft doorgaans een grote impact op het dagelijks functioneren van jou als nabestaande. De wereld draait door en jouw wereld staat stil.
Op een gegeven moment merk je dat ook jij weer opgaat in de in de waan van alledag. Dit neemt niet weg dat het binnen in jou nog heel onrustig kan zijn. Tastbaar verdriet gaat over in stil verdriet.

Door de workshop geef je vorm aan al deze gedachten. Zo komt er weer wat ruimte in je hoofd. Dat geeft rust en kracht.
Uiteraard kan deze workshop ook waardevol zijn als je al verder bent in het rouwproces. Een moment creëren waarbij je bewust stilstaat, geeft een  goed gevoel.

De workshop zou gekoppeld kunnen worden aan een gedenkwaardige dag met betrekking tot uw dierbare.   Een andere mogelijkheid is om deze workshop bij u thuis te laten te verzorgen al in de periode van de uitvaart. Bijvoorbeeld als waardevolle activiteit voor  de (klein)kinderen. Deze workshop is absoluut niet zweverig van opzet. U bent mede bepalend voor de gewenste sfeer. Misschien wilt u uw verhaal delen of werkt u juist liever in stilte. Muziek op de achtergrond, al dan niet onder het genot van een drankje, alleen of met naasten: het is aan u.

  • Deze workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar.
  • U kunt de workshop individueel volgen of in groepsverband.
  • Workshopruimte: van Alkemadelaan 4 in Limmen. Op verzoek ook bij u thuis of op locatie.
  • Koffertje Troost zorgt voor alle benodigde materialen.
  • De workshop duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Voor deze workshop betaalt u contant €27,50 per persoon. Vanaf 3 personen €24,50. Tarief voor groepen vanaf 7 personen in overleg.
  • Wanneer de workshop bij u thuis of op andere locatie plaatsvindt, worden er reiskosten berekend. Zie hiervoor levering.

Voor het plannen van een afspraak kunt  een e-mail sturen.