VERHUURKOFFER

De verhuurkoffer van Koffertje Troost bestaat uit een boekenpakket op maat en uitvaartspeelgoed. Deze middelen zijn bedoeld om kinderen te ondersteunen na het overlijden van een geliefd persoon.

Boeken en uitvaartspeelgoed helpen kinderen om grip te krijgen op hun eigen situatie. Gevoelens en ervaringen worden makkelijker bespreekbaar. Daarnaast krijgen kinderen inzicht in wat dood en afscheid betekent en hoe de dag van de uitvaart zal verlopen. Moeilijke begrippen zoals begrafenis en crematie krijgen betekenis. 

De verhuurkoffer is geschikt om zowel voor als na de uitvaart in te zetten.  Het is voor kinderen fijn om te weten wat zij kunnen verwachten. Duidelijkheid schept rust en voorkomt dat de fantasie de vrije loop krijgt. Na afloop van de uitvaart hebben volwassenen vaak de behoefte om met elkaar na te praten. Voor kinderen is het fijn om herkenning te vinden in verhalen en alles wat zij hebben meegemaakt nog eens te spelen.

De verhuurkoffer is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

BOEKENPAKKET

Het boekenpakket wordt door Koffertje Troost  speciaal afgestemd op uw situatie en de leeftijd van uw kinderen.   Specifieke informatie kunt u via het bestelformulier kenbaar maken. Koffertje Troost beschikt over meer dan 40 (prenten)boeken, met onder andere als thema:

  • Het overlijden van opa, oma, papa, mama of een kind.
  • Het verlies van een kindje tijdens of na de zwangerschap.
  • Prentenboeken met als thema zelfdoding. 
  • Het plotseling overlijden door een ongeluk.
  • Het overlijden van een oma na de ziekte van Alzheimer.
  • Boeken waarin euthanasie, een crematie of begrafenis beschreven wordt.

Koffertje Troost voegt minimaal 7 boeken toe. Het verschilt per situatie hoeveel specifieke boeken toegevoegd zijn. Aan elke koffer wordt een informatief boek en een werkboek toegevoegd. Hierin kunt u snel de informatie opzoeken  om uw kind(eren) te helpen met het verlies om te gaan en  creatieve ideetjes opdoen ter ondersteuning van het rouwproces. Dit werkboek bevat onder andere een spel met vertel-, uitbeeld- en tekenopdrachten.

UITVAARTSPEELGOED

Met het uitvaartspeelgoed in deze verhuurkoffer kunnen kinderen zelfstandig spelen. Er is voldoende materiaal voorhanden om de dag van de uitvaart na te bootsen. U kunt laten zien hoe een rouwauto, begraafplaats en een aula er uitziet en hoe de dag van de uitvaart zal verlopen.    
De ervaring leert dat kinderen creatief zijn en de aula  ook gebruiken als kerk en met bijvoorbeeld hun eigen blokken er nog veel meer bij bedenken.

Wilt u meer weten over uitvaartspeelgoed? Neem dan eens een kijkje op de site van Uitvaartspeelgoed.

BESTELLEN

U huurt de verhuurkoffer met uitvaartspeelgoed voor twee weken voor €65,-.  Het is ook mogelijk de verhuurkoffer zonder uitvaartspeelgoed te huren, bijvoorbeeld bij het verlies van een kindje tijdens of na de zwangerschap. Deze koffer bestelt u voor €35,-. Meer informatie over de bestelprocedure vindt u hier.

UITVAARTONDERNEMERS/ZORGVERLENERS

Bent u werkzaam in het basisonderwijs, een uitvaartondernemer of zorgverlener? Voor u is het mogelijk een boekenkoffer te kopen. Voor meer informatie, klik hier.